KAKSI AIROA

heinäkuu 2022


Joh. 1:14. ”Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me katselimme Hänen kirkkauttaan, sen kaltaista kirkkautta kuin ainokaisella Pojalla on Isältä ja Hän oli täynnä armoa ja totuutta”
Kerran eräs mielestäni viisas saarnaaja puhui soutamisesta yhdellä airolla. Joka kuulijoiden ja katsojien mielestä voi näyttää ja tuntua hyvinkin tehokkaalta veden loiskuessa näyttävästi, mutta valitettavasti matka ei etene. Tarvitaan kaksi airoa. Jumalan sanan mukaan ne kuuluvat molemmat Jumalan evankeliumiin ja sen sanomaan.

On merkille pantavaa, kuinka nykyisin on vallalla voittopuolisesti yhdellä airolla soutaminen. Uskon, että olet kanssani samaa mieltä, että totuus on airo, jonka käyttö tuntuu jäävän yhä vähemmälle. Meidän uskoon tulleiden vaarana on, että saatamme pitää perustusta itse rakennuksena. Perustus on tietysti ratkaisevan tärkeää ja perustus on Jumalan ainosyntyinen Poika Jeesus ja henkilökohtainen uskomme Häneen. On myös tärkeää, kuinka sille perustukselle rakennamme elämämme rakennuksen käyttäen niitä Herralta lahjaksi saamiamme leivisköitä.

Paljon, myös suurelta osin halvan armon julistuksen johdosta rakennetaan ilman perustusta arvellen, että elämämme rakennus on tie iankaikkiseen elämään, perustuksena kasteen armoliitto, jonka vauva saa, syntyen siinä uudesti ylhäältä, saaden myös Pyhän Hengen. Valitettavasti Jumalan sana ei tunnista tällaista uudestisyntymää, tällaista perustusta.

Tämän perustuksen takia syntyy myös halvan armon julistus, synnin- päästön julistus ilman kuulijoiden henkilökohtaista synnintuntoa ja halua sen hylkäämiseen. Halvan armon julistukseen ei niinkään kuulu se, mitä apostoli Pietari kirjoittaa. 2 Piet. 1:1. ”Simon Pietari Jeesuksen Kristuksen palvelija ja apostoli, niille, jotka ovat meidän Jumalamme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen vanhurskaudessa saaneet yhtä kallisarvoisen uskon kuin mekin”.

Kun Herran armosta Hänen Henkensä kautta pidämme mielessämme Jumalan sanomattoman kalliin lahjan, Hänen poikansa ristin kuoleman, meidän, minun syntieni tähden. Ymmärrämme, että olemme Jeesuksessa osallisia suunnattoman arvokkaasta, kallista uskosta. Herra meitä auttakoon, että teemme elämämme matkaa armon ja totuuden airoilla kiitollisina kalliista uskon lahjasta.

 Armon aalloilla kanssasi kahdella airolla
Veljesi Veikko Siekkinen

HULLUUS, IHMISKUNNAN PERUSOMINAISUUS
kesäkuu 2022

Ukrainan sodassa ammutaan paikkoja hajalle ja ihmisiä hengiltä. Sodalla on sellainen laajempi vaikutus, että Venäjä varastaa Ukrainan viljaa ja saarron takia viljaa ei pääse maailmalle myyntiin kuten aikaisemmin. Tietojen mukaan on 400 miljoonaa ihmistä riippuvaisia tästä viljasta. 

Sotaa seuraa yleensä aina pula ruuasta. Ilmestyskirjassa sanotaan; Ja kun Karitsa avasi toisen sinetin, kuulin minä toisen olennon sanovan: ”Tule!” Niin lähti toinen hevonen, tulipunainen, ja sen selässä istuvalle annettiin valta ottaa pois rauha maasta, että ihmiset surmaisivat toisiaan; ja hänelle annettiin suuri miekka. Ja kun Karitsa avasi kolmannen sinetin, kuulin minä kolmannen olennon sanovan: ”Tule!” Ja minä näin, ja katso: musta hevonen; ja sen selässä istuvalla oli kädessään vaaka. Ja minä kuulin ikäänkuin äänen niiden neljän olennon keskeltä sanovan: ”Koiniks-mitta nisuja yhden denarin, ja kolme koiniksia ohria yhden denarin! Mutta älä turmele öljyä äläkä viiniä.”
 
Tämä kirpaisee myös meidän hyvinvointiyhteiskuntaa. Päättäjien onkin ihan tosissaan huomioitava viljan ja muun ruuan tuotannon omavaraisuus. Turve polttoaineena piti ajaa alas. Tänä kesänä onkin tarkoitus kerätä turvetta varastoon kahdeksi vuodeksi, jos sää sallii. Nyt EU on luopumassa Venäjän öljystä, maksaako bensa syksyllä 3 euroa litralta? Murretaanko nyt hyvinvointiyhteiskunnan perustaa?
 
Entä me, jotka olemme Jeesuksen verellä ostettuja? Meidän on vaellettava Jeesuksen antamien standardien mukaisesti, pyhittyen ja puhdistuen. Luukkaan evankeliumi: "Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä.” Mitkä alkavat tapahtua? Kaiken kattava hulluus. I ja II maailman sota olivat nimensä mukaisesti miltei koko maailmaa koskettavia sotia. Tulevat ovat aina pahempia, teknisempiä, tuhoisampia.
 
Kun myllerrys lisääntyy se on meille merkki siitä, että Jeesuksen lupaus mm. Ilmestyskirjassa toteutuu: Katso, minä tulen pian, ja minun palkkani on minun kanssani, antaakseni kullekin hänen tekojensa mukaan.
Mitä ovat minun tekoni/sinun tekosi?
 
Ne ovat niitä ennalta Jumalan meille suunnittelemia ja valmistamia tekoja, Jumalan tekoja, jotka jäävät toteutumatta ellemme me niitä tee. Jumalan suunnitelma ja meidän toteutuksemme = toteutunut Jumalan tahto elämässämme.
Jumala on maailman paras työnantaja. Hän suunnittelee meille teot mittatilaustyön, antaa Pyhän Hengen mukaan toteutukseen ja kaiken tämän jälkeen vielä palkitsee.
 
Jumala on luvannut pitää meistä huolen, emme tiedä miten, mutta jos me tavalla taikka toisella päädymme Jumalan luo taivaaseen, eikä tämä ole se Jumalan lupauksen täydellinen toteutuminen?
 
Näitä odotellessa Pentti Harju

JUMALAN PROFETAALINEN SANA
toukokuu 2022

2 Pietarinkirje 3:1-8. ”Rakkaani, tämä on jo toinen kirje jonka teille kirjoitan. Näissä molemmissa minä muistuttamalla herättelen teidän puhdasta mieltänne, että muistaisitte pyhien profeettojen ennalta puhumat sanat ja apostoleilta saamanne Herran ja Vapahtajan käskyn. Ennen muuta tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheineen pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojen sa mukaan. He sanovat; missä on lupaus Hänen tulemuksestaan? Onhan siitä lähtien, kun isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt ennallaan luomakunnan alusta asti. Tieten tahtoen he eivät ota huomioon, että taivaat samoin kuin maa, joka on tehty vedestä ja veden kautta, olivat ikiajoista olemassa Jumalan sanan voimasta. Ja että niiden kautta silloinen maailma tuhottiin vedenpaisumuksessa. Mutta samalla sanalla on nykyiset taivaat ja nykyinen maa säästetty tulelle. Niitä säilytetään jumalattomien ihmisten tuomion ja kadotuksen päivää varten.Tämä yksi älköön olko kuitenkaan teiltä rakkaani salassa; Herralle on yksi päivä kuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta kuin yksi päivä”.

Rakastan Jumalan sanaa. Ehkä noin kolmekymmentä vuotta sitten lukiessani edellä mainitun jakeen Jumalan aikamäärityksestä käsitin, että se on merkittävä avain ymmärtämään oikein profetaalista sanaa ja niiden tapahtuma aikaa. Tämän Jumalan sanassaan ilmoittaman historiallisen aikakellon mukaan olemme nyt siirtyneet ihmiskuntana kolmanteen päivään, kolmanteen vuosituhanteen.

Uskon, että tähän kolmanteen päivään tulevat sisältymään monet valtavat tapahtumat: ennen näkemätön hengellinen luopumus, ehkä myös, näin toivon, Jumalan Hengen voimasta syntynyt lyhyt herätyksen aika, Jumalan seurakunnan ylöstempaus Herraansa Jeesusta vastaan yläilmoissa, antikristuksen valtaannousu, vihan aika kaikkinen kauheuksineen, maan päälle jääneiden uskoontulevien vaino, Jeesuksen fyysinen paluu maan päälle Israelin Öljymäelle yhdessä enkelien ja kirkastettujen uskovien kanssa. saatanan sitominen tuhanneksi vuodeksi, kansojen tuomio maan päällä, joka ainoan eloon jääneen juutalaisen kokoaminen, ainakin osin enkelien toimesta, Israeliin, lupausten maahan, tuhatvuotinen valtakunta Jeesuksen johdossa, saatanan viimeinen kapina, sota, Jumalan hallintavaltaa vastaan, saatanan hallinnan lopullinen tuho, viimeinen tuomio valkean valtaistuimen edessä.

Sitten Jumala luo uudet taivaat ja uuden maan, jonka ylle on laskeutunut Jumalan kaupunki, Uusi Jerusalem.

Sinua siunaten veljesi Veikko Siekkinen

JUMALAN IHMEELLISET VALINNAT
huhtikuu 2022

1 Kor. 1: 23-31.”Mutta me saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta. Hän on juutalaisille pahennus ja pakanoille hullutus, mutta kutsutuille, niin juutalaisille kuin kreikkalaisillekin Kristus on Jumalan voima ja Jumalan viisaus. Jumalan hullutus on ihmisiä voimakkaampi.

Katsokaa omaa kutsumustanne, ei ole montaa inhimillisesti viisasta, monta mahtavaa, eikä monta jalosukuista.

Mikä maailman mielestä on hullutusta, sen Jumala valitsi saattaakseen viisaat häpeään. Mikä maailman mielestä on heikkoa, sen Jumala valitsi saattaakseen voimakkaat häpeään. Mikä maailman mielestä on syntyperältään alhaista ja halveksittua, mikä ei ole mitään, sen Jumala valitsi tehdäkseen mitättömäksi sen mikä on jotakin, ettei mikään liha voisi kerskailla Jumalan edessä.
Hänessä on teidän olemisenne Kristuksessa Jeesuksessa. Hänet Jumala on antanut meille viisaudeksi, vanhurskaudeksi, pyhitykseksi ja lunastukseksi, jotta tapahtuisi niin kuin on kirjoitettu. Joka kerskaa kerskatkoon Herrasta.

Pääsiäisen sanoma, Jumalan valinnat, ovat heikkouden, inhimillisesti ajatellen heikkouden, mitättömyyksien korottamista. Totisesti Hänen valintansa, aivoituksensa, ovat niin kaukana meidän ajatuksistamme,
kuin on taivas on maa.

Hän valmisti poikansa Jeesuksen kautta pelastuksen, jossa ei ole mitään inhimillisesti loistokasta. Se perustui ainosyntyisen pojan, Jeesuksen, täydelliseen tyhjentymiseen Jumalisuudesta, jota meidän on mahdoton ymmärtää. Se vei Jeesuksen, Jumalan Pojan, lopulta ristille. Siellä kamppaili jumaluudesta tyhjentynyt Ihmisen Poika. Hänet ruoskittiin, häväistiin ja naulittiin ristille kahden ryövärin keskelle. Ristillä riippuen Hän sinetöi, lunasti, antamansa lupauksen ”missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään”.

Hetkeä ennen kuolemaansa Hän antoi toiselle ryövärille lupauksen yhteisestä matkasta kanssaan paratiisiin.

Hän tyhjensi itsensä täydellisesti Jumalan karitsaksi, uhriksi meidän syntiemme täydelliseksi sovitukseksi. Hallitusmiehet ivasivat häntä ”muita hän on auttanut, auttakoon nyt itseään.
Uhrikaritsa ei voi auttaa itseään, väistää kuolemaansa, mutta siten toteutui ylösnousemuksen aamun voitonhuuto.

Hän Jumalan valmistama uhrikaritsa ja yksin Hän kuolemallaan kuoleman voitti.
Ja niin me itsessämme täysin asiattomat pääsemme osallisiksi tästä Jumalan armosta. Osallisiksi iankaikkisesta elämästä, uskon kautta Jeesukseen. Ja viimeiseksi voimme ihmetellä, riemuita Jumalan valinnasta, työstä kutsusta Hänen lapsekseen.

Saakoon nämä Jumalan valinnat herätellä itsekussakin meissä Jumalan mielen mukaista kiitosta ja kuuliaisuutta sekä rakkautta Häneen, Taivaalliseen Isäämme ja Vapahtajaamme Jeesukseen.

Sinua siunaten veljesi Veikko Siekkinen

AJATUKSIA PROFEETTA HESEKIELISTÄ
maaliskuu 2022

Kävin läpi jälleen vanhan testamentin erästä ns. isoa profeettaa, Hesekieliä. Profeetat ja muutkin raamatun kirjat on järjestetty koon mukaan siten, että kun tekstiä on paljon se on järjestyksessä etusijalla ja muutaman sivun sanomat ovat sitten niiden jälkeen. Kirjoitukset eivät myöskään näin ollen ole aikajärjestyksessä. Kaikki ovat kuitenkin Jumalan sanomaa ja siinä suhteessa mielestäni saman painoarvon omaavia. Käyn raamattua läpi kuuntelemalla ääniraamattua kuulokkeiden avulla ja katselemalla DVD-levyllä David Pawsonin raamatun opetusta ko. osuudesta

Jumalan kansa oli nyt Hesekielin aikana pakkosiirtolaisuudessa ja profeetan kautta Jumala kertoi kansalleen kolme pääsyytä siitä, miksi he nyt olivat pois omasta maastaan.
Syyt olivat epäjumalien palvonta, moraalittomuus sekä kiittämättömyys. Huomasin, että noihin kaikkiin kohtiin minäkin voisin kompastua.

Epäjumala on jotakin sellaista, joka tulee minun/sinun ja elävän Jumalan väliin. Se voi olla hyväkin asia vaikkapa urheilu/liikunta, jota meidän toki tulisi harrastaa pitääksemme Pyhän Hengen temppelin kuosissa. Voimme myös nostaa jonkun hengellisen johtajan sellaiselle korokkeelle, johon hän ei todellakaan kuulu. Tällöin hän näkyy puhujan paikalla eikä Jumalaa oikein erota. Uskon, että ihminen voi tehdä itselleen epäjumalan mistä tahansa.
Moraalittomuus on jotakin sellaista, johon voimme langeta hetkellisen valvomattomuuden seurauksena. Jos tilanne on jatkuvaa, Jumalasuhteemme täytyy tarkistaa, puhdistaa ja korjata. Autoni navigaattori sanoo aina kun olen ajanut häikkään, että käänny takaisin missä se on mahdollista. Meille se tarkoittaa: tee parannus. Parannus on aina mahdollista.

Kiittämättömyys voi olla meille varsinainen kompastuskohta. Ps 103 Daavidin virsi. Kiitä Herraa, minun sieluni, ja kaikki, mitä minussa on, hänen pyhää nimeänsä. Kiitä Herraa, minun sieluni, äläkä unhota, mitä hyvää hän on sinulle tehnyt, hän, joka antaa kaikki sinun syntisi anteeksi ja parantaa kaikki sinun sairautesi, joka lunastaa sinun henkesi tuonelasta ja kruunaa sinut armolla ja laupeudella. Yllä on Daavidin listaus syistä, joiden takia kiitos olisi paikallaan.

Ajattelen, että jos meillä ei ole kiitollinen mieli Jumalaa kohtaan, emme ole olenkaan Jumalan lapsina ymmärtäneet Hänen hyvyyttään ja armollisuuttaan.

Kiitetään Jumalaa, koska Hän on sen arvoinen
Pentti Harju

JOBIN POSTIA-KO

Meille kaikille on tuttu ilmaus Jobin posti. Se kuvannee jotain ikävää asiaa tai asioita elämässämme. Lähtökohtana varmaankin Raamatun kuvaus Jobin koettelemuksista. Jumala salli saatanan koetella Jobia aivan uskomattomien tapahtumien sarjalla, jonka seurauksena Job menetti: karjansa, paimenensa, palvelijansa, lapsensa, kotinsa, viimein oman terveytensä istuen lopulta paiseiden peittämänä tuhkakasassa. Liekö oman kotinsa tuhkassa, raapien paiseitansa ruukun palalla. Mutta mitä hän ei menettänyt, uskoaan kaikki- valtiaaseen oikeudenmukaiseen Jumalaan. Hänen vahva uskonsa oikeuden mukaiseen Jumalaan synnytti samalla hänessä ongelman, voimakkaan ristiriidan, jota hän ei voinut, osannut selittää. Siinä epäonnistuivat myös hänen kolme ystäväänsä; Elifas, Bildad ja Soofar. He pyrkivät osoittamaan Jobille, että kaikki onnettomuudet, kärsimykset, ovat lopulta Jumalan rangaistuksia synneistämme. Ratkaisemattoman ongelman Jobille ja heille synnytti tietämättömyys keskustelusta Jumalan ja saatanan välillä.

Jumalan luottamus palvelijaansa Jobiin; Job 1:8. ”Oletko pannut merkille palvelijaani Jobia. Ei ole maan päällä hänen vertaistaan. Hän on nuhteeton ja oikeamielinen mies, joka pelkää Jumalaa ja karttaa pahaa”. Tähän Jumalan ilmoitukseen saatana tarttui sanomalla Jumalalle tiivistetysti, että hänen uskonsa perustuu niihin siunauksiin, jotka olet hänelle antanut. Jumala antoi saatanalle mahdollisuuden käsittämättömiin onnettomuuksiin Jobin elämässä. saatana hävisi tämän ottelun täydellisesti. Miksi? saatana luuli, että Jobin luottamus ja usko perustui hänen uskoonsa Jumalaan. Tosiasiassa Jobin usko Jumalaan oli Jumalan uskoa hänessä. Jobin usko oli Jumalasta ja tulevassa vapahtajassa, Jeesuksessa: Siksi 1 Joh 5:4 sanoo ihanasti ”kaikki mikä on syntynyt Jumalasta, voittaa maailman ja tämä on se voitto, joka on voittanut maailman, meidän uskomme, joka on Jumalan uskoa meissä”. Se varmistaa myös Jumalan sallimustenkin keskellä voiton myös meille, meidän uskomme, joka on Hänen uskoaan meissä, kun annoimme elämämme Jeesukselle, tulimme uskoviksi.

Meidänkin ongelmamme, koetuksemme, voivat synnyttää samanlaisia kysymyksiä, mitä Job koki kärsimystensä keskellä. Periaatteessa samasta syystä, tietoisuudesta vanhurskaasta oikeudenmukaisesta, rakastavasta Jumalasta. Sillä niin kuin Job ja hänen ystävänsä eivät tienneet keskustelusta taivaassa, emme mekään tiedä niitä aivoituksia, joita Hänellä on elämäämme ajatellen. Mekin voimme olla neuvottomia, kapinoida Jobin tavoin. Se on inhimillistä. Perimältään on merkityksellistä Jeesuksen sanat Martalle. Lk 10:41-42. ”Martta sinä huolehdit ja hätäilet monista asioista, mutta vain yksi on tarpeen, Maria on valinnut hyvän osan, eikä sitä oteta häneltä pois” Ei myöskään meiltä. Pidetään luottamus, usko Jumalaan, Kristukseen ja voitto on varma.

Sinua siunaten Veikko-veljesi

JUMALAN SEURAKUNTA

Täydellinen joukkoko? Ei suinkaan, kaikkea muuta. Mikä sitten tekee jostakin yhteen kokoontuvasta ryhmästä Jumalan seurakunnan?

Vastaus löytyy Jumalan sanasta. Kun aikalaiset arvioivat, kuka Jeesus on, vastaukset olivat hyvin moninaisia, mutta kaikki inhimillisiä. Jeesus kysyi samaa myös opetuslapsiltaan. Tavan mukaan Pietari vastasi ensimmäisenä:

Matt: 16:18 "Sinä olet Kristus, elävän Jumalan Poika". Jeesus vastasi Pietarille. "Autuas, vanhurskas, olet sinä Simon Joonan poika, sillä sitä ei liha eikä veri ole sitä sinulle ilmoittanut, vaan Minun Taivaallinen Isäni, joka on taivaissa. Ja Jeesus jatkaa sanoen Pietarille "Sinä olet Pietari ja tälle kalliolle Minä rakennan seurakuntani. Eivätkä tuonelan portit sitä voita". Pietarin nimi viittaa kallioon, eli Petros merkitsee kallion lohkare. Katolinen kirkko on ominut Pietarin "avaimet" joista Jeesus puhuu suoraan Pietarille. "Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet". eikä ole ihme, että tuon kirkkokunnan toimet ja oppi ovatkin uskonnollisia, inhimillisiä, Pietarin avaimiin perustuvia.

Jumalan seurakunnat, ovat kaikkina aikoina muodostuneet ihmisistä, jotka Jumala on kutsunut, joille Hän on tehnyt Jeesuksesta Jumalan ainosyntyisen pojan syntiemme sovittajan ja jotka ovat Hänet vastaanottaneet uudestisyntyen ylhäältä Jumalan lapsiksi.

Jumalan seurakunnan jäseniin, niin kuin Pietariinkin, vaikka hän olikin merkittävä apostoli, sopii
Jes. 51:1 mahtava ilmoitus: "Kuulkaa minua te, jotka pyritte vanhurskauteen, te jotka etsitte Herraa, katsokaa kalliota, josta teidät on lohkaistu ja kaivosaukkoa, josta teidät on louhittu". Vain vanhurskaat, uudestisyntyneet pyrkivät vanhurskauteen, monesti epäonnistuen mutta pyrkivät. Jumala on irrottanut heidät maailman kalliosta, kutsullaan, Hengellään, sanansa miekalla, moukarilla, tehnyt eläviksi kiviksi, lapsikseen.

Jeesuksen vastaanottaneiden, uudestisyntyneiden, vajavaisten uskovien joukko on Jumalan seurakunnan yhteisö, on ollut ja tulee olemaan, aina sen kotiinkutsuun, taivaaseen asti.

Tätä yhteisöä, seurakuntaa eivät tuonelan eli kuoleman portit vangitse, voita. Sen jäsenet niin kuin on sanottu, ovat syntyneet kahdesti, luonnollisen syntymän ja uudestisyntymän kautta ja kuolevat vain kerran, jos Herran tulemus ja ylöstempaus viipyy heidän kohdallaan. Toiset syntyvät vain kerran, luonnollisen syntymän ja kuolevat kahdesti luonnollisen kuoleman ja hengellisen, ikuisen eron elävästä Jumalasta, kadotuksen helvetissä.

 On suuremmoinen armo ja etuoikeus kuulua Jumalan seurakuntaan sen koosta ja meidän puutteistamme huolimatta. Tällainen yhteisö on myös Kuusankosken Helluntaiseurakunta. Jumalan seurakunta on aina taistellut olemassa olostaan. Se on silti säilynyt, ei omasta voimastaan, vaan Jumalan voimasta, Hengestä  johtuen. 

Lähitaistelut käydään itsekunkin, omassa sydämessä, sisimmässä. Sillä lihamme mieli on aina vastaan Hengen mieltä, jonka olemme saaneet Jumalalta. Siksi sana kehottaakin meitä, ettemme tuntisi toisiamme lihan mielen mukaan, vaan Jumalan Hengen mukaan nähden hengellämme Jeesuksen toinen toisissamme. 

Rohkaisen sinua rakas sisareni ja veljeni ihanalla Jumalan sanalla:
Fil. 3:20-21 "Mutta meidän yhdyskuntamme on taivaissa ja sieltä ,e odotamme Herraa Jeesusta Kristusta Vapahtajaksi. Hän muuttaa meidän alennustilassa olevan ruumiimme kirkkautensa ruumiin kaltaiseksi sillä voimallaan, jolla Hän myös kykenee alistamaan kaikki valtaansa".

Aamen, hallelujaa!!!
Sinua siunaten Veikko Siekkinen


RUOSKAA JA RAKKAUTTA

Heb. 12:6 - 7.
”Sillä joita Jumala rakastaa, sitä Hän kurittaa. Hän ruoskii jokaista lasta, jonka Hän ottaa huomaansa.”

Kärsimys on teille kasvatusta. Jumala kohtelee teitä niinkuin lastaan. Mikä on se lapsi, jota isä ei kurita.? Varmaan vaikeasti ymmärrettävä Jumalan sanan ilmoitus. Ehkä erityisesti
meille, tämän ajan uskoville, jotka olemme tottuneet kuulemaan sanoman
vain armollisesta rakastavasta Jumalasta. Ei niinkään kurittavasta saati ruoskivasta Herrastamme.

Niinkuin monen asian kohdalla näkökulma asioihin on usein ratkaiseva. Se on erityisen totta ajatellen edellä olleita jakeita. Pääpaino niissä ei kuitenkaan ole kuritus, kasvatus eikä varsinkaan ruoskinta.
Ei vaan Jumalan rakkaus lapsiaan kohtaan, Hänen valintansa, Hänen huolenpitonsa.
Näissäkin jakeissa loistaa ennen muuta Jumalan kirkkaus, huolenpito ja rakastava kurituksensa.

Monet, ehkä kaikkikin Hänen lapsensa ovat läpikäyneet elämässään vaiheita,
jotka haastavat käsityksemme Jumalan rakkaudesta. Elämässämme on varmasti asioita, tapahtumia, jotka eivät saa selitystä, ainakaan oikeaa selitystä tässä ajassa. Olemme ikuisuusolentoja matkalla taivaaseen iankaikkiseen elämään. Ehkä olisi viisasta vain luottaa siihen, että perillä kaikki selviää.
Meidän ei toisaalta tarvitse ponnistella johonkin ylihengelliseen tilaan vaikeuksissamme.

Jumala ymmärtää katkeruutemme, kysymyksemmekin. Miksi?

On hienoa, että, samaisessa Hebrealaisille kirjeessä on meitä heikkoja uskovia ajatellen lohduttava sana.

Hebr. 12:11.

”Mikään kuritus, saati ruoskinta, ei tosin sillä kertaa näytä olevan iloksi, vaan murheeksi, mutta jälkeenpäin se antaa hedelmänään vanhurskauden ja rauhan niille, jotka on sen avulla harjoitettu”.

Ei siis aina tarvitse riemuita kurituksesta, onpa ihanaa. Ei aina etsiä selitystä kaikkeen, hymyillä, vaikka tekisi mieli irvistää. Ja jos alaikäisyytemme kapalot oikein kiristävät ja tekisi mieli omavoimaisesti
päästä niistä ja vaikeuksista eroon. On ehkä syytä nöyrästi lukea vapahtajastamme Jeesuksesta kertova jae,

Hebr. 5:8.

”Vaikka Hän oli Jumalan poika Hän oppi kuuliaisuuden siitä, mitä kärsi.”

Hän on kärsinyt ja ollut kiusattu. Mitkään elämämme vaiheet eivät ole Hänelle vieraita, miten turvallista tietää, Hän ymmärtää..

Nämä Jumalan sanankohdat nousivat mieleeni, kun Kotkan keskus-sairaalan syöpäosastolla olin leikkauksen jälkeen toipilaana erittäin heikkokuntoisena, 13 kiloa laihtuneena. Monta vuorokautta syömätönnä ja juomatonna tiputuspussien nesteen varassa.

Kohokohdaksi ennen kotiinlähtöä muodostui ensimmäinen vaatimaton ateria: jotain löysää vihanneskeittoa ja pala ruisleipää. Kun vapisevin käsin levitin voinappia leivälle, nousi sydämestäni kiitos Jumalalle ja poskilleni kyyneleet, elämä taitaa sittenkin jatkua.

Nyt olen ollut toista kuukautta kotona. Syöpähoitoon kuuluvat sytostaattihoidot ovat alkaneet.
Lopulta kaikki on minuakin rakastavan ja kurittavan Taivaallisen isän kädessä.

Teitä kaikkia siunaten ja esirukouksistanne kiittäen veljenne, Veikko Siekkinen 

ASKEL KERRALLAAN

Tien kaidan kulkija luottaa saa, Herra sanansa valolla johdattaa.
Yhden päivän, askeleen kerrallaan, voi kulkija joskus miettiä näin, 
kunpa näkisin kauemmas, eteenpäin.

Silti tärkein seuraava askel on Herra tuntee tien, joka louhikon.
Hän vierelläs kulkee varjellen, Pyhällä Hengellään rohkaisten.

Monta taistelua on kaidalla tiellä, meitä kaikkia Herramme muovaa siellä. 
Älä pelkää, ne Jeesuksen kädet on, Hänen rakkautensa on loppumaton.

Heikko kulkija, minä, sinäkin, luottaa saamme.
Askeleen kerrallaan kulkien tulemme kotiin taivaan maahan.

Saamme riisua matkapukumme likaisen, ja pukea uuden, puhtaan valkoisen.
Sen Jeesus valkaisi verellään, uusi puku päälläin, tiedän sen,
voin astua eteen valtaistuimen.

Kerrotaan, että Alankomaissa kristityt kokoontuvat yhteiseen marssiin.
Erikoista tässä marssissa on se, että matkaa tehtäessä otetaan kaksi askelta eteen ja yksi taaksepäin.
Matka etenee hitaasti, mutta kaikki osallistujat pääsevät tavoiteltuun päämäärään.

Arvatenkin marssijoilla on tarkoitus kuvata matkaa taivaskotiin.
Voi olla, että itsekullakin taivastien kulkijalla on tämänkaltaisia tuntoja.
Mutta vaikka vaikeuksia on jokaisella kulkijalla, niin tiellä pysyen olemme kerran perillä.

Sillä Taivaan Isä on matkareitin suunnitellut ja tien valmistanut Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa.
Pysytään tiellä vaikeuksista huolimatta. Vapahtajamme on sanonut itsestään:
”Minä olen tie, totuus ja iankaikkinen elämä.

Sinua, kanssamatkaajani, siunaten. Veikko Siekkinen


© Copyright 2021 Kuusaan helluntaiseurakunta. All Rights Reserved.

This page was designed with Mobirise